skip to Main Content

Kinderen leren door te spelen. Daarom is het goed om te kijken welk speelgoed past bij je kind. Er is onnoemelijk veel te koop en het is een aardige klus om te kiezen. Constructie speelgoed is een populaire keuze; het daagt een kind uit en blijft lang leuk maar er is genoeg ander educatief speelgoed dat stimulerend werkt voor verschillende interesse – en ontwikkelgebieden.

Het speelgoed in ons restaurant en in deze online speelgoedwinkel Spelenaantafel.nl houdt rekening met de kenmerken die jouw kind uniek maken. De leeftijd, het karakter en de fase spelen een rol. Wij reiken speelgoed aan dat je kind helpt zich te ontwikkelen en dat past bij zijn belangstelling.

De indeling hieronder helpt je een bewuste keuze te maken. Voor thuis is het leuk en goed om iets in huis te halen uit elke categorie. Een gebalanceerd aanbod zorgt voor afwisseling, uitdaging en inspiratie. Gelukkig is er veelzijdig speelgoed dat in elke categorie past en met elk stuk speelgoed is op verschillende manieren te spelen.

Ontwikkel – en interessegebieden

Constructie speelgoed

bouwen, samenstellen, logisch denken, ruimtelijk inzicht, handigheid

Lekker bouwen, aan elkaar koppelen en ontdekken wat er ontstaat of juist iets namaken. Constructie speelgoed nodigt uit tot denken en het verzinnen van oplossingen. Nog even dit blokje daar en dan is het af! En wat gebeurt er als ik dit doe? Afbreken en omgooien mag! De één bouwt weken achter elkaar aan een eigen wereld en de ander begint steeds iets nieuws.

Onze speelgoedsuggesties:

>> Ik ben benieuwd naar meer constructie speelgoed, breng me erheen!

Creatief speelgoed

vermogen om iets te maken, expressief uiten, motoriek

Van niets naar iets. Met creatief speelgoed kun je alle kanten op. Je kunt van alles te proberen en mag zelf weten wat het wordt. Creatief spelen werkt het beste als er geen goed of fout is. Laat je kleine kunstenaar lekker experimenteren en rommelen. Creatief speelgoed is bij uitstek speelgoed waarin vrije expressie mogelijk is en waarin veel te ontdekken valt. Het resultaat is heel eigen.

Fantasie speelgoed

stimuleert verbeelding, nodigt uit tot rollenspel

Zogenaamd-patatjes bakken en net-alsof-koekjes dopen in onzichtbare thee. Of ‘dan was jij ziek en ik de dokter die jou beter kwam maken’. Met fantasiespeelgoed kunnen kinderen situaties naspelen en veilig experimenteren met grote mensen dingen. Verbeelden en fantaseren staan centraal. Bovendien krijgt het verwerken van alledaagse indrukken heel mooi de ruimte.

Onze speelgoedsuggesties:

>> Ik ben benieuwd naar meer fantasie speelgoed, breng me erheen!

Inzicht speelgoed

doordenken, verbanden leggen, het brein uitdagen

Kinderen zijn dol op ontdekkingen. Hun gezichtjes spreken boekdelen als ze in de gaten hebben dat ze iets nieuws hebben geleerd. Inzicht speelgoed is cognitief uitdagend speelgoed. Hoe zit dit precies in elkaar? Wat kan ik nog meer? Begrijp ik het? Leuk en spannend speelgoed. De kunst is om te ontdekken welk speelgoed niet té moeilijk en toch uitdagend is, zodat je kind kan ervaren dat het al bíjna lukt.

Onze speelgoedsuggesties:

>> Ik ben benieuwd naar meer inzicht speelgoed, breng me erheen!

Back To Top