skip to Main Content

Bergen speelgoed hebben we laten testen voor ons restaurant. Door de beste experts: onze eigen kinderen én de kinderen van onze goede vrienden en familieleden. We lieten ze spelen met items die de speciale eigenschappen hadden die wij ervan verlangen. We hebben ons 100% gericht op duurzame speelgoedmerken. Daarnaast moest het speelgoed geschikt zijn voor aan tafel, gemakkelijk schoon te maken zijn en lang mooi blijven. Je leest er alles over in onze visie.

… en welk speelgoed uiteindelijk in ons assortiment mocht?
Dat bepaalden de kinderen!

Zo kwamen wij tot onze Top5 duurzame speelgoedmerken. Maak kennis met dit behoorlijk verantwoorde en super toffe speelgoed! Dat kan gezellig bij ons in het restaurant én in de online speelgoedwinkel die we daar speciaal voor ingericht hebben.

>> Bezoek meteen onze online speelgoedwinkel.
>> Maak kennis met ons ontbijt en lunchrestaurant Juffrouw van Zanten.

Top5 duurzame speelgoedmerken

PlanToys

PlanToys heeft een uitgebreide collectie geweldig speelgoed voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Alles wat PlanToys doet ademt duurzaamheid. Het speelgoed is gemaakt van hout van de rubberboom. Hout van de rubberboom is lichter dan andere houtsoorten en daardoor erg geschikt voor speelgoed.
Voor onze online speelgoedwinkel hebben we gekozen voor PlanWood. Uit de houtresten van de fabriek wordt PlanWood geperst tot een megasterk materiaal. De kleuren zitten in het materiaal. Daardoor blijven de speeltjes lang mooi en zijn ze prima bestand zijn tegen het betere gooi en smijtwerk. PlanToys ontwerpt speelgoed met de ontwikkeling van het kind in gedachten.

>> Bekijk leuk speelgoed van PlanToys in onze online speelgoedwinkel.

Tegu – magische houten blokken

Magie. Dat is Tegu. Vrolijk verrassend speelgoed met een waanzinnige aantrekkingskracht, op kinderen van 0 tot 100 jaar. De gekleurde blokken kleven mysterieus aan elkaar. Wat zit erin? Met het antwoord op die vraag heeft Tegu ons hart veroverd. De mensen van Tegu hebben meer in de blokken verstopt dan een magneetje… In Tegu blokken zitten superkrachten die ons grenzeloze creatievermogen vrijmaken. De speelgoedfabriek van Tegu staat in Honduras. Werknemers hebben er een eerlijk salaris en een carriere met groeimogelijkheden.

>> Bekijk leuk speelgoed van Tegu in onze online speelgoedwinkel.

Green Toys – 100% gerecycled plastic

Hygiene vinden wij belangrijk en dus is het geweldig dat speelgoed van Green Toys mee kan in de vaatwasser. De speeltjes zijn onverwoestbaar, leuk en geschikt om uren mee te spelen. Door het eenvoudige tijdloze ontwerp kan elk kind er zijn fantasie in kwijt. Het speelgoed wordt niet snel kinderachtig en doordat het extreem veilig is, kunnen kinderen er plezier aan beleven van babytijd tot op de basisschool. Green Toys speeltjes zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

>> Bekijk leuk speelgoed van Green Toys in onze online speelgoedwinkel.

Wonderworld – vriendelijke houten auto’s

Nog zo’n aantrekkelijk merk! Wij zijn dol op de vriendelijke auto’s en vervoersmiddelen van Miniworld die grotendeels uit hout bestaan maar échte rubberen wielen hebben. Wonderworld heeft een leuke Color From Nature lijn waarbij ondermeer spinazie en worteltjes worden gebruikt om het hout te verven. Bijzonder goed zijn ze in het maken van speelgoed om de volwassen wereld mee na te bootsen: timmeren, opmaken, koken, groenten snijden… Er is zelfs een houten espressomachine! Helaas voor ons nét te groot om aan tafel mee te spelen. Net als PlanToys gebruikt Wonderworld hout van de rubberboom. Voor elke boom die ze kappen, planten ze een nieuwe.

>> Bekijk leuk speelgoed van Wonderworld in onze online speelgoedwinkel.

Lamaze – voor de allerkleinsten

Lamaze heeft vrolijk gekleurd, zacht speelgoed voor de allerkleinsten, van 0 tot 2 jaar. Er valt van alles te ontdekken aan dit speelgoed want het is speciaal ontworpen om de zintuigen te prikkelen. Verschillende texturen, lintjes, patronen met een duidelijk contrast, geluidjes, spiegeltjes, dingen om op te bijten en aan te proeven. Lamaze heeft een hoop kennis in huis over jonge kinderen. Met die kennis ondersteunen ze jonge ouders van ‘pregnancy to early parenting’ via een speciale stichting.

>> Bekijk leuk speelgoed van Lamaze in onze online speelgoedwinkel.

Dit is onze Top5 met leuke duurzame speelgoedmerken, maar er zijn natuurlijk meer dan 5 leuke merken. Niet in de Top5 maar wél heel leuk zijn bijvoorbeeld de kralenframes van Bigjigs en de houten activiteiten borden van Primi Passi.

>> Bekijk leuk speelgoed van Bigjigs in onze online speelgoedwinkel.
>> Bekijk leuk speelgoed van Primi Passi in onze online speelgoedwinkel.

Back To Top