skip to Main Content

Dreumes speelgoed 1 jaar – 2 jaar

De babytijd is officieel voorbij en je kleine dreumes gaat er geregeld als een speer vandoor! Dit is het moment waarop je, terwijl je de achtervolging inzet, kunt terugverlangen naar de tijd vóór hij zich kon verplaatsen.

Dreumesen houden van spelletjes waarin ze helemaal kunnen opgaan: ballen, schommelen, klauteren etc. De coördinatie van hun kleine handjes neemt toe en ze kunnen steeds meer speelgoed hanteren, grotere blokkentorens bouwen en een echt tekeningetje krabbelen. Het spelen bestaat veel uit experimenteren, zoals ‘Wat gebeurt er als ik dit blokje laat vallen?’ en ‘Wat gebeurt er als ik aan deze hendel trekt?’ Op deze leeftijd zijn de meeste kinderen erg geïnteresseerd in de gevolgen van hun acties en omdat hun geheugen nog niet goed ontwikkeld is, kunnen ze eindeloos in de herhaling gaan.

Breng me razendsnel naar de speelgoedwinkel van Juffrouw van Zanten.

Geschikt speelgoed 1 jaar – 1,5 jaar

Green Toys Theeset blauw - gerecycled
Nadoen met dit vrolijke theeservies.

Nadoen Je maakt je kindje blij met speelgoed waarmee hij jou kan nadoen. Bied speelgoed aan waarmee je kindje het dagelijks leven kan imiteren: een een servies of schoonmaak spullen, een speelgoedtelefoon, sleutelbos of portemonnee. Of mag hij jóuw tas leeghalen? Leuker kan niet!

Speelgoedsuggestie: Green Toys Theeset
Met dit setje van Green Toys kan je kind een gezellig theekransje houden. Er is ook een geweldig setje waarmee je verschillende cupcakes kunt ‘bakken’. De cupcakes zijn opgebouwd uit 3 lagen en dat maakt de cupcakes ook voor iets oudere kinderen spannend genoeg om mee te spelen.
>> Bekijk de Green Toys Theeset in onze shop.

Bouwen Grote bouwstenen zijn geweldig om een toren of muur mee te bouwen en op allerlei andere manieren te gebruiken. Het leukst blijft de finale: wanneer de blokken met veel kabaal omvallen.

Duw- en trekspeelgoed Speelgoed dat je voor je uit kunt duwen helpt bij de eerste pogingen tot rondwandelen. Blokkenkarren en poppenwagens zijn ideaal. Trekspeelgoed is voor de gevorderde wandelaar die achterom kan kijken. Zorg dat er iets interessants te zien is: trekspeelgoed dat flapt, hobbelt of piept.

Tegu magneetblokken
Stapelen met de spannende magneetblokken van Tegu.

Sorteer- en stapelspeelgoed Dreumesen zijn dol op sorteren, stapelen, uit elkaar halen en organiseren. Sorteer- en stapelspeelgoed is erg leuk om de eerste probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Ook puzzelen past hierbij.

Speelgoedsuggestie: Tegu Magneetblokken
De magische houten blokken van Tegu kleven door een onzichtbaar magneetje aan elkaar. Kinderen vinden het spannend om te ontdekken dat de blokken op elkaar ‘geplakt’ kunnen worden en elkaar kunnen afstoten. Er zal nog niet echt gebouwd worden op deze leeftijd maar uit ervaring weten wij dat een paar blokjes lange tijd aangeboden kunnen worden om steeds opnieuw te verwonderen.
>> Bekijk de Tegu Magneetblokken in onze shop.

Klimmen Een klein klimtoestel biedt een veilige gelegenheid om motorische vaardigheden te oefenen zoals klimmen, verstoppen en glijden. Als je liever niet zo’n toestel in huis haalt, is de speeltuin en met name een binnenspeeltuin met al zijn zachte materialen, een prima alternatief.

Ballen Elke bal is een hit. Vinylballen, stoffen ballen, strandballen. Blaas een strandbal niet helemaal vol zodat hij wat zachter blijft. Uw dreumes zal er enthousiast op los schoppen, rollen en gooien.

Krijtjes en papier Het echte krabbelwerk kan beginnen! Geef je kleintje niet meer dan een paar krijtjes tegelijk, anders overweldig je hem misschien. Plak het papier aan de vloer zodat hij kan tekenen zonder het papier mee te slepen.

Loopfietsen en andere voertuigen Deze manier van bewegen kan nog populairder zijn dan lopen. Veel modellen hebben handgrepen waarmee een volwassene kan duwen wanneer het kind moe wordt.

Geschikt speelgoed 1,5 jaar – 2 jaar

Wonderworld Krokodil Trailer
Houten fantasie voertuig met èchte rubberen wielen.

Zelf doen Vanaf anderhalf willen kinderen het liefst alles zelf doen en uitproberen. Ze raken gefrustreerd als iets niet lukt. Vorm en kleur kunnen ze nu steeds beter onderscheiden. Puzzels en blokken passen goed bij deze fase. Klei en krijtjes kun je introduceren om de fijne motoriek te ontwikkelen. Ook auto’s zijn leuk.

Speelgoedsuggestie: Wonderworld Krokodil Trailer
Wij zijn fan van de mooie, eenvoudige en vriendelijk ogende
houten auto’s van Wonderworld, die met hun échte rubberen wielen soepel rijden. Een klassieke rode brandweerauto of een fantasiewagen als de krokodillentrailer. Wonderwold heeft voertuigen die je kindje zelf in elkaar moet puzzelen en kant-en-klare auto’s in aantrekkelijke kleuren.
>> Bekijk de Wonderworld Krokodil trailer in onze shop.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Back To Top